menu

Palatijn Rome

De Palatijn is een van de zeven belangrijke heuvels in Rome. Het was de heuvel waar de keizers, sinds de keizertijd, hun paleis vestigden en de Palatijn wordt dus ook de keizerheuvel genoemd. Aan de noordkant is het Forum Romanum te vinden en aan de zuidkant het Circus Maximus.,

Heel wat beroemde Romeinen hebben hier gewoond. Enkele voorbeelden zijn Cicero (de bekende redenaar), Catullus (de mensen die Latijn gestudeerd hebben, weten zeker wie deze dichter is) en Crassus (de politicus).

De eerste keizer die zich op de Palatijn vestigde was keizer Augustus. Hij was eveneens de stichter van de Tempel van Apollo, maar is weinig van overgebleven. Het huis van Livia, de vrouw van Augustus, heeft echter prachtige muurschilderingen die wel goed bewaard zijn gebleven.

Toch werd het grootste paleis op de Palatijn niet door Augustus neergezet, maar wel door keizer Domitianus. De ruïnes hiervan domineren nog steeds de heuvel. Het kreeg de naam Domus Augustana, maar archeologen hebben later de twee verschillende delen de namen Domus Flavia en Domus Augustana gegeven. De Domus Flavia is het representatieve gedeelte en bestaat uit drie delen. De Domus Augustana is de residentie of het privépaleis. Tegelijkertijd met dit huis van Domitianus werd ook een stadion aangelegd.

Eeuwen later liet Alexander Farnese de jongere de Farnese Tuinen aanleggen. Deze worden beschouwd als een van de eerste Botanische tuinen van Europa. Het zijn prachtige lanen met bomen, rozentuinen en schitterende paviljoenen die momenteel opnieuw te bezichtigen zijn. Het uitzicht over de stad is hier werkelijk adembenemend.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen