menu

Palais Ideal du Facteur Cheval

In het dorpje Hauterives bouwde, op het einde van de 19 de eeuw (van 1879 tot 1912), een lokale postbode, Ferdinand Cheval, gedurende jaren in zijn vrije tijd aan zijn excentrieke paleis.,

Gedurende een periode van meer dan 30 jaar bouwde hij een enorm gebouw, vooral met stenen en materiaal dat hij verzamelde tijdens zijn rondes als postbode. Hoewel het heel moeilijk is om het gebouw een bepaalde stijl toe te wijzen, kun je het omschrijven als naïeve architectuur. Het is vooral een originele creatie, een ongelooflijke verwezenlijking.

Na meer dan 12 jaar te dromen over zijn project, ging Ferdinand Cheval aan het werk door overdag stenen te verzamelen en ‘s nachts te bouwen aan zijn droom. In de streek werd hij aanzien als een beetje excentriek. Het hoofdgebouw bestaat uit hoogtepunten en landschappen uit de geschiedenis. Zo is er een Hindu tempel en een Egyptisch monument. Verder vind je ook miniatuurweergaven van tal van gebouwen van over de gehele wereld.

Zelfs nog voor het gebouw – Palais Idéal – af was, had het al een reputatie en kreeg hij de steun van beroemde schilders als Pablo Picasso. Vandaag de dag is het gebouw geclassificeerd als historisch monument.

Openingsuren
Is het hele jaar open in de voor- en namiddag. Voor meer informatie kun je steeds terecht op de officiële website van Le Palais Ideal du Facteur Cheval.
Website: www.facteurcheval.com

Adres
Le Palais Idéal du Facteur Cheval
26390 Hauterives
Frankrijk

Plaatsen in de buurt van het Palais Ideal
Op 23 km van het Palais Idéal kun je terecht in Romans-sur-Isere, een bekend schoenendorp of het dorp Tain-l'Hermitage, bekend om zijn wijn en chocolade, en gelegen op zo’n 29 km.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen