menu

Palais de Chaillot Parijs

Aan het eind van de negentiende eeuw werd de wereldtentoonstelling in Parijs gehouden. Deze tentoonstelling is vooral bekend geworden vanwege de bouw van de Eiffeltoren, tevens in Parijs.,

De Eiffeltoren werd gebouwd als blikvanger en pronkstuk: bezoekers van de wereldtentoonstelling moesten onder de toren door om toegang te krijgen tot de tentoonstelling. Na het passeren van de Eiffeltoren kwamen de bezoekers uiteindelijk uit bij het Palais de Chaillot: de echte plaats waar de tentoonstelling werd gehouden.

Palais de Chaillot is misschien wat minder bekend dan haar medewereldtentoonstelling gebouw de Eiffeltoren, maar daarom zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken.

Naast het feit dat het gebouw zelf adembenemend mooi is, en gebouw in typisch Parijse stijl, herbergt het vandaag de dag verschillende musea. U kunt er een hele dag weg van maken en al deze tentoonstellingen bekijken, met als afsluiten wellicht een bezoekje aan de Eiffeltoren.

Het Palais de Chaillot herbergt vandaag de dag de volgende musea, die stuk voor stuk de Franse architectuur, de mens als zodanig, het Franse theater en de Franse marine eren en uitleggen: het Cité de l’architecture et du patrimoine, het musée National des Monuments Français, het Institut français de l’architecture, het musée de l’Homme, het musée de la Marine en ten slotte ook nog het Théatre national de Chaillot.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen