menu

Palacio de São Bento Lissabon

São Bento Palace is ook bekend als de 'Republiek Vergadering' of het 'Portugese parlement'. Het is de plek waar de toekomst van het land wordt bepaald. Aanvankelijk had deze de locatie een andere bestemming.,

In 1598 moest er een benedictijns klooster verrijzen om onderdak te bieden aan de groeiende religieuze gemeenschap van Lissabon. De plannen werden echter gewijzigd en het klooster werd verplaatst.

De aardbeving van 1755 veroorzaakte ernstige schade aan het gebouw. Jaren later werd het gebouw gerenoveerd en ontstond er een enorm witte neoklassieke gebouw. In 1834 kreeg het de bestemming van parlementsgebouw. Opvallend is de buitentrap met de twee leeuwen.

De trap werd in 1941 gebouwd en de leeuwen symboliseren “schildwachten”. Boven de gevel en de trap staat in een arcade het Latijnse woord "Lex" gegraveerd; een toespeling op gebied van de Vergadering van de werking. Ook is er een afbeelding te zien van vier vrouwelijke allegorische beelden,; 'Goede Hoop', 'Justice', 'Strength 'en' Moderation '.

Het interieur van São Bento Palace is in één woord geweldig te noemen. Overal zijn marmeren zuilen, neoklassieke beelden en andere kunstwerken te zien. Toeschouwers kunnen een blik naar binnen werpen en zitting en debatten zijn doorgaans open voor het publiek. Regelmatig vinden er in het gebouw kunsttentoonstellingen plaats. Een mooie gelegenheid om het interieur te kunnen aanschouwen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen