menu

P.C. Hooftstraat Amsterdam

De P.C. Hooftstraat is zonder enige twijfel de duurste en meest beroemde winkelstraat van heel Nederland. In de P.C. Hooftstraat bevinden zich luxe winkels die nergens anders in het land te vinden zijn, zoals de onlangs geopende Tiffany’s & Co uit Amerika. Ook Cartier, Louis Vuitton, Chanel en Hermès hebben er boutiques en kledingzaken.,

De P.C. Hooftstraat was eens de eerste straat waarin een paardentram ging rijden, en het is dan ook altijd een straat geweest waarin alleen de crème de la crème van Europa zich een huis kan veroorloven.

Maar ook voor hen die niet met hun Hummer of Range Rover dubbel parkeren in de straat is er genoeg te zien. In sommige winkels is het echter wel nodig om van tevoren aan te geven dat je er komt winkelen, om zo het gevaar op ‘aapjeskijken’ te verminderen. Voor de lucky few die er kunnen winkelen is de P.C. Hooft een echte aanrader.

Elk jaar vindt er in de P.C. de stilettorun plaats van modeblad Glamour. Hierbij rennen vrouwen zo hard mogelijk op hele hoge hakken om prijzen te winnen. Sinds 2009 wordt er jaarlijks de PC Hooftstraat Award uitgereikt aan de meest stijlvolle bekende Nederlandse ondernemer.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen