menu

Overnachting in een historisch kasteelhotel

Zoek je een overnachting in een historisch kasteelhotel als je ergens in het Poolse Neder-Silezië aan het rondtoeren bent? Zoek dan Zamek Ksiaz even op in het gelijknamige natuurpark.

Vanaf de 16de eeuw was het eigendom van de Saksische Hochberg-familie maar toen de Duitsers in 1938 Polen binnentrokken en de toenmalige grafelijke afstammeling wat ‘moeilijk’ deed, werd het prompt aangeslagen en uitgekozen als één van Hitler’s mogelijke hoofdkwartieren.

De dwangarbeiders hadden de verbouwingen nog niet voltooid of de Russen klopten nogal hard aan. Niets bleef over van de schatten die de Hochbergs verzameld hadden maar toen het pand in de jaren ‘60 weer in Poolse handen kwam werd met man en macht gewerkt om de oude glorie terug te toveren. Het lukte.

Het kasteel is momenteel een museum met een hotel van een 50-tal kamers en twee restaurants. Reken voor een tweepersoonskamer met ontbijt zowat 65 euro. Het is de ideale plek geworden voor iedereen die de fijne terrastuinen en de bosrijke omgeving wil verkennen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen