menu

Outdoor-essentials voor jouw volgende avontuur

Staat jouw volgende outdooravontuur al gepland? Of je nu gaat backpacken, kamperen, glampen of trekken: deze must-haves mogen zeker niet ontbreken in jouw rugzak!

© pixabay.com

1. Houtskool waterfilters

Houtskool waterfilters zijn handige hulpmiddeltjes om water te zuiveren wanneer je onderweg bent, op een trektocht bijvoorbeeld. Het zijn natuurlijke waterfilters die chloor, mineralen en kalk uit water absorberen waardoor het water gefilterd wordt en de kwaliteit verbetert. Ook de smaak van het water zal beter zijn. Met één staaf houtskool kan je normaal gezien tot enkele honderden liters water filteren. Ideaal dus om thee mee te maken, of water puur te drinken.

2. Oploskoffie

We hadden het net over water en thee, maar een andere onmisbare drank tijdens je outdooravontuur is ongetwijfeld koffie. Een koffiemachine met cups is onderweg helaas geen optie dus je favoriete kopje Nespresso zal nog even moet wachten, maar er zijn gelukkig ook andere opties. Ga voor instantkoffie of voorzie filters voor je gemalen Lavazza-koffie. Voorzie daarnaast sterke en duurzame drinkbekers.

3. Kant-en-klare maaltijden

Leuke lokale eettentjes uitproberen is natuurlijk altijd fijn. Maar misschien bevind je je wel op een plaats waar er in de wijde omtrek niets te beleven valt of ga je kamperen of trekken. In dat geval is het handig om altijd eten op zak te hebben. Voorzie enkele zakjes kant-en-klare gedehydrateerde maaltijden zoals orzo, risotto of pasta. Deze kan je in een pot bereiden of rechtstreeks in de verpakking zelf.

4. Shampoopoeder

Hoe avontuurlijk je ook bent, het is altijd fijn om te zorgen voor een goede persoonlijke hygiëne. Beschik je niet meteen over een douche, dan kan je alsnog makkelijk je haar wassen met shampoopoeder. Hiervoor heb je enkel water nodig. Het is zeer licht van gewicht dus ideaal om mee te nemen in je rugzak. Bovendien bestaat er geen kans op lekken zoals met een gewone shampoo.

5. Jachtmes en bijl

Dit klinkt misschien best extreem, maar deze multifunctionele handige harry’s kunnen in vele omstandigheden en op eender welke trip van pas komen. Je kan ze gebruiken om dunne of dikke takken mee door te zagen of als hamer. Ideaal voor kleine hakklusjes of aanmaakhout om een vuur aan te maken.

Deze essentials zijn wat ons betreft echt onmisbaar tijdens jouw kampeeravontuur. Je kan deze uiteraard nog aanvullen met een degelijke tent, douchepoeder, een vuurstarterskit, een kompas, een thermosfles, een microvezel handdoek, warmtepads voor je lichaam en handen, bamboebestek en een warme fleece deken. 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen