menu

Oudste restaurant van Hong Kong

Restaurant Jimmy Kitchen is een van de oudste restaurants in Hong Kong. Geopend in 1928 was het vooral bekend als een van de enige restaurants in de stad die de Westerse keuken serveerde. Vandaag de dag moet het concurreren met de duizenden andere restaurants die er zijn, doch je kunt er nog steeds terecht voor een heerlijke en niet zo dure maaltijd.

Ben je op een moment gekomen in je reis dat je de rijst, bonen en noedels beu bent, onthoud dan dat je bij Jimmy’s Kitchen in Hong Kong terecht kunt voor een steak, een hamburger, een frietje, … in een brits interieur.

Ondanks de grootsheid en westerse richting die Hong Kong altijd volgde, duurde het tot in de jaren 80 vooraleer er echt andere Westerse restaurants verschenen. Bij een bezoek vandaag de dag aan Hong Kong, zul je merken dat het sindsdien wel razendsnel anders is gegaan. Starbucks en Mc Donalds verdringen er de vele authentieke restaurants om er de grote massa toeristen en inwoners te voorzien van hun dagelijkse koffie en hamburger.

Je vindt restaurant Jimmy’s Kitchen op Wyndham Street 1, Central. Reken op zo’n 150 HK dollar voor een stevige maaltijd.

Ga je ook naar Hong Kong? Ontdek ons reisverhaal, de vele bezienswaardigheden, hotels, …

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen