menu

Opera Garnier Parijs

Het spook van de Opera, wie kent het verhaal niet? Maar het spook van welke Opera? Het oorspronkelijke verhaal speelt zich af in de Opera Garnier in Parijs. Dit is het grootste operahuis ter wereld en word ook wel Palais Garnier genoemd.,

Deze naam heeft het gebouw te danken aan haar vorstelijke voorkomen. Het gebouw werd gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw, naar ontwerp van de bekende Franse architect Charles Garnier. Het operagebouw, zoals veel van Parijs’ meest prestigieuze bezienswaardigheden, werd gebouwd in opdracht van Napoleon.

Het gebouw is zoals gezegd het grootste operahuis ter wereld, met een oppervlakte van meer dan elfduizend vierkante meter. Het gebouw is 125 meter breed, 173 meter lang en 73,6 meter hoog. De grote operazaal biedt plaats aan een recordaantal van maar liefst 2131 toeschouwers en de scène, zo’n 1200 m², kan tot 450 artiesten bevatten.

Speciaal detail, leuk voor de liefhebbers van kroonluchter: de enorme kroonluchter die in de centrale zaal hangt weegt 6 ton. Hij werd door Garnier ontworpen speciaal om in die zaal te hangen en is een van de grootste kroonluchters ter wereld. Tegenwoordig worden er vooral balletvoorstellingen gehouden in het gebouw.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen