menu

Op zoek naar koelte in La Roche-en-Ardenne

Of het nu winter of zomer is, of je nu wilt wandelen, fietsen of in de winter zelfs skiën of langlaufen, in La Roche-en-Ardenne zit je steeds goed. Wij trekken er op een zonnig weekend ergens in de zomer naartoe en herontdekken de streek met zijn hoge toppen en weelderige dalen.

La Claire Fontaine

We checken voor 2 dagen in in het La Claire fontaine hotel, gelegen vlak bij La Roche-en-Ardenne, in een groene omgeving en omringd door rotsen, een park en de Ourthe. Het hotel heeft een eigen restaurant, diverse kleine salons en een groot terras. De kamers zijn deels gerenoveerd, maar toch blijft het een ietwat verouderde indruk hebben. Je ziet dat het hotel al een paar generaties meegaat en dat men de nodige tijd neemt om alles aan te pakken en te vernieuwen. Het ontbijt was prima doch ietwat chaotisch.
Besluit: prijs/kwaliteit misschien net iets te duur, maar de groene omgeving maakt veel goed. Kies wel voor een kamer langs de achterkant.

Adres hotel La Roche-en-Ardenne
Hostellerie la Claire Fontaine – www.clairefontaine.be
Rue de Vecpré 64, 6980 La Roche-en-Ardenne

Luswandelingen vanaf het hotel

Kort na aankomst starten we ons weekend met een pittige luswandeling van bijna 10 km die je door bossen en een klein pittoresk dorpje brengt. Het gaat op en neer en bij wijlen is door de ferme zon het gevoel van een uitputtingsslag niet veraf. Maar de koelte van de bomen en de bij wijlen mooie vergezichten zorgen steeds voor nieuwe energie zodat we ’s avonds hongerig en dorstig kunnen aanschuiven op het terras van het hotel.

Wandelen op de Baraque de Fraiture

La Roche-en-Ardenne ligt centraal om een aantal bekende en minder bekende plaatsen te bezoeken en dat is dan ook wat we doen. We starten de dag met een wandeling op de Baraque de Fraiture. Er zijn tal van uitgestippelde wandelroutes en we gaan voor de groene wandeling, een 8 km lange wandeling door de bossen met beperkte hoogtemeters. We stappen voorbij de skipistes en enkele kleinere dorpjes, maar veel meer bewoonde wereld dan dat is er niet. Een mooie wandeling dus met veel stilte, natuur en een hoge genotsfactor.

Marc Coucke zijn Durbuy

Vanaf de Baraque de Fraiture is het maar een klein half uurtje rijden tot Durbuy. Sinds Marc Coucke er een aantal investeringen heeft gedaan is Durbuy meer dan het kleinste stadje van België. Er zijn tal van avontuurlijke activiteiten te doen, heel veel nieuwe restaurants en ook de omgeving groeit mee hierdoor. Wij gaan voor een wandeling langs het water door het stadje en installeren ons voor een moment van niets doen aan het water waar we de voorbijkomende kayaks observeren. En ja, het duurt echt niet lang vooraleer de eerste kantelt of je een verloren roeispaan ziet voorbijkomen …

Op zoek naar koelte in La Roche-en-

© Reisfanaten.be

Lunchtip:
Le pain d’idées
Place aux Foires 12, 6940 Durbuy

La Roche-en-Ardenne

Vanaf Durbuy gaat het terug richting onze thuisbasis. La-Roche-en-Ardenne is voor vele zaken bekend. Het is niet alleen een plaats met veel sportmogelijkheden (kayak, parapente, mountainbiken), maar het heeft ook een indrukwekkende geschiedenis. Hier ligt veel beschermd erfgoed. Daarnaast is er ook nog een ruïne die boven het dorp uitsteekt en die je op bepaalde momenten van het jaar kan bezoeken. Zelf trekken we er even kort door om dan later op de avond compleet weg te zakken met drank en spijs.

Restauranttip:
Signé Jeanne
Place du Bronze 17, 6980 La Roche-en-Ardenne

Houffalize: meer dan moutainbiken

Op de laatste dag van ons weekendje trekken we naar Houffalize, bekend om zijn vele mountainbike wedstrijden en ook vandaag is het prijs. Er is een internationale wedstrijd aan de gang en we nemen dan ook even de tijd om te moeten vaststellen hoe sommigen de bergen af vliegen en weer op trekken. Stevig! Na het intermezzo trekken we de wandelschoenen aan en begeven we ons in de vele bossen in en rond Houffalize. Overal starten er wandelingen en ook wij kiezen er eentje uit. Zoals steeds in die streek om vingers en duimen van af te likken. We like it.

Lunchtip:
Brasserie Le Rallye
Rue du Pont 9, 6660 Houffalize

Ondanks de hitte tijdens dit weekend hebben we alweer heel wat gezien en beleefd. De verkoelende bossen en de charme van de Ardennen blijven ons bekoren. En ook wie geniet van het luilekkerleven en de gastronomie komt hier volledig aan zijn trekken. Dit reisje krijgt ongetwijfeld nog veel herhalingen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen