menu

Op vakantie in eigen huis? Een gietvloer zorgt ervoor!

De vloer die je kiest in je huis heeft misschien wel een grotere invloed op je algemene woonervaring dan je beseft. Als je precies de goede beslissing neemt, voelt je woning snel aan als een echt vakantieoord in plaats van gewoon een plaats waar je gaat slapen en weer wakker wordt.

Een ding is zeker: met een beton gietvloer binnenshuis doe je een goede investering. Wat is een gietvloer precies en waarom is het de perfecte basis voor een thuis waar gezelligheid en een vakantiegevoel centraal staan? Hieronder lees je meer!

© Pexels.com

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is, zoals de naam al zegt, een vloer die over de fundering of dragende vloer van een woning wordt gegoten. Zo’n vloer bestaat doorgaans uit een soort kunststof, zoals epoxy of PU (polyurethaan). Lees snel verder om te ontdekken wat zo’n vloer voor jouw interieur kan doen.

Dit is waarom je een gietvloer moet kiezen in huis

1. Gemakkelijk te onderhouden

Een van de belangrijkste redenen waarom gietvloeren tegenwoordig zo populair zijn, is omdat ze erg gemakkelijk te onderhouden zijn. Gietvloeren zijn immers helemaal naadloos en hebben geen groeven of oneffenheden. Hierdoor hecht vuiligheid er veel minder gemakkelijk aan vast, waardoor je dus ook niet om de haverklap je trekker en dweil uit de kast moet halen.

Op vakantie wil je natuurlijk ook niet bezig zijn met schoonmaken en poetsen, dus in dat opzicht zorgt een gietvloer alvast voor het nodige comfort. Geniet gewoon van de unieke uitstraling van je nieuwe vloer en kom tot rust…

2. Een rustige atmosfeer in huis

Over rust gesproken: een gietvloer is misschien wel de beste oplossing als je je interieur een gezellige, rustgevende feel wilt geven. Dit is wederom te danken aan het feit dat dit type vloer naadloos en effen is, maar het gaat verder dan dat. Er bestaan immers heel wat verschillende mogelijkheden op het vlak van kleur, afwerking en structuur, waardoor je voor elke woonstijl wel een oplossing vindt.

3. Een betaalbare prijs

Nog iets waarmee je liever niet bezig bent op vakantie? Geldzorgen! Een vloer kost tegenwoordig jammer genoeg vaak nogal wat en dat is meteen een domper op je langverwachte vakantiegevoel. Gelukkig hoeft het prijskaartje niet per se heel hoog te liggen, zoals een gietvloer bewijst.

Dergelijke vloeren zijn relatief betaalbaar, terwijl je er toch een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid voor in de plaats krijgt. Als je goed zorg draagt voor je nieuwe vloer, gaat hij jarenlang mee en blijft hij zijn oorspronkelijke, rustgevende uitstraling behouden.

4. Lekker warm aan de voeten

Niets leuker dan op een koude winterdag thuiskomen en je voeten lekker verwarmen aan het haardvuur. Als dat je wat de ouderwets lijkt, investeer dan in een gietvloer met daaronder vloerverwarming. Dit type vloer is er namelijk uitstekend mee te combineren, waardoor je altijd geniet van lekker warme voeten. Zelfs als het weer minder dan meezit, wat in landen als België en Nederland jammer genoeg de norm is.

Nog een voordeel? Gietvloeren zijn slechts een paar millimeter dik, waardoor het effect van je vloerverwarming sneller en sterker merkbaar is. Meer heb je niet nodig om je op vakantie te wanen in je eigen huis!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen