menu

Op reis in eigen land? Ontdek Antwerpen!

Zijn je reisplannen in het water gevallen door Covid en een mogelijk reisverbod? Of heb je gewoon zin om verder je eigen land te ontdekken? Ook in Antwerpen vind je rust én een vakantiegevoel. Lees deze blog met een cocktail in de hand en waan je op een zacht wit strand met de zon op je gezicht!

© pixabay.com

Toerist in de koekenstad

Je eigen land als toerist bezoeken kan super leuk zijn! Dit zijn enkele van onze favoriete plekjes in Antwerpen:

  • Het MAS is natuurlijk fantastisch gelegen met een prachtig zicht op ’t Eilandje en de dokken. De lekkere ijsjes op ’t Eilandje, de uitgestrektheid van de dokken en de zon die op het water glinstert, geven je een instant vakantiegevoel.
  • Iets extra uniek? Het Modemuseum is een toegankelijk en tof museum voor alle leeftijden en je kan het leuk combineren met shoppen in de mooie boetieks in de Nationalestraat en Kammestraat.
  • De diamantenwijk bezoeken is ook een van onze favoriete uitstappen. Boek een rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis van de wijk en de huidige diamantairs. Je leert er bovendien hoe juwelen en horloges worden gemaakt en doet kennis op over de (soms toch) mysterieuze diamantwijk in België.
  • Mag het eens wat historischer zijn? Wandel rond in de ‘oude stad’ en bezoek pareltjes zoals de Sint-Carolus Boromeuskerk, het Rubenshuis en Museum Plantin-Moretus.

© pixabay.com

Voel je de zon al op je snoet?

Op vakantie gaan is niet alleen de toerist uithangen, het is ook nieuwe plaatsen ontdekken, gezellig kuieren in de stad, tijdens een picknick zalige gesprekken voeren of gewoon in het zonnetje van elkaar genieten. Wil je dat ultieme vakantiegevoel? Dat kan ook in de stad! Onze tips:

  • De zoo van Antwerpen wordt prachtig onderhouden en heeft leuke activiteiten voor kinderen. Bovendien vergeet je even de drukte en het gedoe van de stad. Hier kan je echt tot rust komen in een andere wereld.
  • De horeca maakt een stad natuurlijk extra gezellig. Maar niet getreurd, doe een iets warmere zomerjas aan en geniet van een fijne picknick of aperitief aan de kaaien van Antwerpen voor zonsondergang of keuvel wat langs het water.
  • Op zoek naar meer rust? Probeer eens de hippe en bruisende buurten zoals Zurenborg, het Zuid en het Groen Kwartier in Berchem. Stuk voor stuk leuke buurten waar veel te beleven valt, maar waar ook rustige pleintjes zijn waar je gezellig een afhaalkoffietje kan drinken.
  • Parken mogen natuurlijk niet ontbreken. De leukste in het centrum zijn de botanische tuin, het Koning Albert park en Brilschanspark. Iets verder buiten Antwerpen kan je ook genieten van de zwemvijver in Boekenbergpark, of van de mooiste wandelpaadjes in het Rivierenhof.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen