menu

Op daguitstap naar Doornik

Als tweede oudste stad van België pakt Doornik (Tournai) deze winter uit met een breed gamma van activiteiten. Je kan de stad op je eentje verkennen maar de toeristische dienst kan je ook verwennen met geleide gidsbeurten.

Belfort
Het oudste belfort van ons land, opgenomen als Unesco-werelderfgoed, is niet alleen te beklimmen maar ook te beluisteren. Op 11/11 (14u30), 10/12 (19u), 12/12 (15u), 13/12 (15u) en 24/12 (16u) toveren de 55 klokken uit de beiaard heerlijke klanken over onze hoofden.

Congo
In het Museum van Schone Kunsten, één van de zeven musea die de stad overigens rijk is en ontworpen door art-nouveaumeester Victor Horta, loopt van 3 december tot 28 maart de expo ‘Afrique Rêvée naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de Congolese onafhankelijkheid.

Kathedraal
De kathedraal Notre-Dame met haar vijf torens staat wegens restauratiewerken in de steigers maar juist deze stalen constructies nodigen uit om de werken van dichtbij te volgen via een netwerk van stellingen. Je moet wel 16 zijn en geen last hebben van hoogtevrees want in één adem ben je 40 meter boven de begane grond.

Meer info vind je op www.tournai.be

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen