menu

Oostenrijk in andere tijden

Door de ogen van een kind was het een echt avontuur: met de familie naar Oostenrijk. In alle vroegte vertrekken met de auto. Of wachten bij de opstapplaats van de touringcar. Dat was natuurlijk een opgave. Je zat met kleine ogen op je plekje. Hoe lang zou het nog zijn? Na een paar korte en verfrissende pauzes bij een Raststätte wist je dat Oostenrijk al dichterbij kwam! Wanneer dan in Zuid-Duitsland aan de horizon de Alpen te zien waren, was de opwinding groot.

skien

© Reisfanaten.be

Dit werd het begin van een mooie vakantie in een prachtige omgeving. Zat je in een huisje, pension of appartementenflat – het leek wel of alles anders was. In alle vroegte waren er al verse broodjes te koop bij de bakker in het dorp. Daar genoot je van aan de ontbijttafel. Of op het balkon. Op de achtergrond hoorde je de geluiden van kerkklokken en koebellen.

De natuur was én is nog steeds zo mooi. In je herinnering denk je misschien aan de frisse berglucht, de dichte bossen en steile bergpaden. Aan het wandelen in de bergen moest je wel wennen. Als je een steil pad had gekozen om een Gipfel te bereiken, wist je dat je moest doorzetten. Uiteindelijk, aan het eind van de wandeling, werd je beloond met een ongekend uitzicht over bergen en dalen. Tijdens de klim zag je alpenrozen en gentianen, raapte bergkristal op. Misschien zag je een gems of wat bergmarmotten. Naderhand weer terug naar het dal lopen was al minder zwaar. Je kreeg dorst. Was er in het dorp niet een Konditorei met heerlijk gebak? Hier kon je kennismaken met Almdudler, een soort frisdrank met een aparte smaak.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Oostenrijk is rijk aan vakantiemogelijkheden: wandelen, skiën, fietsen, culturele en culinaire ontdekkingen, avonturen voor jong en oud, heerlijk ontspannen en wellnessen, …

[/uitgelicht]

Wandelen was ook heerlijk op de alpenweides. De prachtige bloemen en vriendelijke koeien maakten een kind al blij. In sommige streken was nog méér te beleven. De steden Innsbruck of Salzurg met hun rijke historie en festiviteiten. Of denk aan de fossiele vondsten in de Vorarlberg. Dat maakte indruk. Zoiets is uniek: dat er ooit in voormenselijke tijden een zee op deze plek was.

Het rondrijden in Oostenrijk was zo mooi. De steile bergwegen waren avontuurlijk, maar soms een waagstuk voor de chauffeur. Denk ook eens aan de haarspeldbochten. Onderweg kon er dan opeens een prachtige verrassing zijn. Wilde paarden op de weg! De bergpas Timmelsjoch is nog steeds spectaculair. In de zomer is het dan ook een druk begane route. Volkomen terecht, dat schijnt al honderden jaren zo te zijn!

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Oostenrijk is rijk aan vakantiemogelijkheden: wandelen, skiën, fietsen, culturele en culinaire ontdekkingen, avonturen voor jong en oud, heerlijk ontspannen en wellnessen, …

[/uitgelicht]

Sporten in Oostenrijk? Aan skiën kon je zo veel plezier beleven. Ook sleeën, wat ze rodelen noemen. Als je alleen ’s zomers op bezoek was kon je er een indruk van krijgen op de Rodelbahnen. Dat was een leuk sportief uitje. Ook de bergzwembaden roepen warme herinneringen op.

En na afloop van de dag met een schnitzel de dag nog eens doornemen – dat is een lekkernij van alle tijden. Moe en voldaan, zó ging je naar bed. En morgen… een nieuw avontuur!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Oostenrijk? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen