menu

Ontdek de rotsen zee van het Felsenmeer

Het Felsenmeer in het Duitse Sauerland leent zijn naam aan de grote hoeveelheid rotsen die in het natuurgebied liggen. Het gebied wordt gezien als een grote zee aan rotsen waar prachtige verharde wandelpaden te vinden zijn. Het natuurgebied is bijna 13 hectare groot en is gratis te bezoeken. Het is de ideale plek voor een unieke wandeling voor het hele gezin. Het informatiecentrum gelegen in Lautertal biedt informatie over wandelroutes, tours en heeft extra activiteiten voor kinderen. Het is bovendien mogelijk om gebruik te maken van verschillende groepsarrangementen.

P1080437JPG

© Reisfanaten.be

Het ontstaan van het Felsenmeer

Het Felsenmeer is al meer dan 320 miljoen jaar geleden ontstaan. Door het verschuiven van de verschillende continenten op de aardkorst ontstonden er barsten. Uit deze barsten is magma vanuit het centrum van de aarde naar boven gekomen. Dit magma is gestold in de vorm van de vele rotsen die vandaag de dag nog steeds te zien zijn in het Felsenmeer. De rotsen zijn door de miljoenen jaren heen zo verweerd geraakt dat ze hun typische ronde uitstraling hebben gekregen. Het park heeft nog in dienst gestaan van de Romeinen, waardoor er verschillende rotsen te zien zijn die door deze bevolkingsgroep zijn bewerkt. De Romeinen gebruikte de rotsen voor hun groeiende steenindustrie. Het park heeft dus naast zijn uitzonderlijke uiterlijk ook een rijke geschiedenis.

Het informatiecentrum

Wanneer u een bezoek aan het Felsenmeer wilt plannen hoeft u zich geen zorgen te maken over openingstijden. Het park is altijd open en door de ruime wandelpaden is het mogelijk om het gebied te ontdekken zonder gids. Wanneer u wel op zoek bent naar extra informatie of een georganiseerde wandeltocht door het gebied kunt u terecht bij het informatiecentrum. Het centrum biedt speciale rondleidingen aan voor verschillende leeftijden. Bovendien zijn er rondleidingen mogelijk rondom een bepaald thema, zoals de oude Romeinen die in het gebied actief waren. De medewerkers spreken Frans, Duits en Engels zodat ze zoveel mogelijk mensen kunnen helpen met hun bezoek aan het Felsenmeer. Het informatiecentrum heeft ook wandelkaarten en brochures die gratis af te halen zijn. Het natuurpark heeft grote bruggen en wandelpaden waar u het park vanaf soms grote hoogtes kunt zien.

P1080425JPG

© Reisfanaten.be

Na uw bezoek

Het informatiecentrum is naast de perfecte startplek ook een ideale plek om uw bezoek aan het Felsenmeer af te sluiten. Wanneer u een blijvende herinnering wilt hebben na uw bezoek aan het natuurpark zijn er souvenirs beschikbaar in het centrum. Daarnaast kunt u bijkomen na uw wandeling in het café van het informatiecentrum. Hier kunt u van verschillende drankjes genieten, waaronder speciaal lokaal bier. Het is bovendien mogelijk om een hapje te eten. Het park is gemakkelijk te bereiken per auto en heeft ook een ruime hoeveelheid parkeerplekken. Al deze faciliteiten maken een bezoek aan het Felsenmeer een ideaal dagje uit dat makkelijk te plannen is. U kunt tot 16:00 uur terecht bij het informatiecentrum, of tot 17:00 uur wanneer het warm weer is.

Gegevens

Seifenwiesenweg 59
64686 Lautertal (Odenwald)
Telefoon: 06254 / 940160
Email: information@felsenmeer.eu
Website: www.felsenmeer-zentrum.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen