menu

Ontdek Latijns-Amerika samen met artiest David Mendéz Yépez

In september en oktober 2024 verblijft de Belgisch-Peruviaanse artiest David Mendéz Yépez aan boord van de World Explorer. Dan vaart het luxueuze cruiseschip van Rivages du Monde door Latijns-Amerika. Mendéz Yépez maakt de passagiers wegwijs in dit werelddeel en zorgt voor artistiek entertainment.

© Rivages du Monde

Terwijl de World Explorer van de ene stad naar de andere cruiset, brengt de Brusselse zanger een kleurrijk concert. Hij voert nummers op van zijn groep ‘Chicos y Mendez’. Met zijn Spaans- en Franstalige teksten keert hij terug naar zijn roots. Hij snijdt regelmatig gevoelige onderwerpen aan. Al zorgen zijn zonnige melodieën altijd voor evenwicht.

Dat Mendéz Yépez een creatieve duizendpoot is, bewijst hij met z’n theaterstuk ‘Recordar, c’est vivre à nouveau’. Hij gaat ermee in première in maart en zal het stuk opvoeren aan boord van de World Explorer. Dat doet hij in het Frans, al vertaalt hij bepaalde passages naar het Nederlands. Tijdens het stuk bezingt hij de erfenis van zijn vader. Die liet hem 200 souvenirs na, waarmee Méndez Yépez diens leven reconstrueert en nieuwe liedjes creëert. Tot slot houdt de zanger-acteur-entertainer nog een Nederlandstalige muzikale lezing. Dan dompelt hij het publiek onder in het oeuvre van de Colombiaanse auteur en literaire Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez.

Leer jij Latijns-Amerika graag op een artistieke manier kennen? Dan kan je nu al je stijlvolle kajuit reserveren voor één van deze drie onvergetelijke reizen:

1 | Curaçao, Aruba, Colombia en Panama (30 september – 10 oktober 2024)
Het eerste deel van de Latijns-Amerikaanse trilogie speelt zich af in de Caraïben en Centraal-Amerika. De World Explorer vat z’n ontdekkingsreis aan in de Dominicaanse Republiek. Na een dag op zee bereiken de passagiers Curaçao. Ze meren aan in de kleurrijke hoofdstad Willemstad, dat door z’n koloniale verleden tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. Daarna gaat de tocht verder richting de stranden van Aruba.

Via de Caraïbische kustlijn van Colombia hoppen reizigers nog naar Santa Marta en de bruisende havenstad Cartagena. Ze zetten ook voet aan wal in San Blas. Deze archipel telt zo’n 400 koraaleilanden, waarvan er amper 60 bewoond zijn. Via het ingenieuze Panamakanaal bereikt de World Explorer uiteindelijk de finishlijn in Panama-Stad.

2 | Panama, Colombia, Ecuador en Peru (9 tot 18 oktober 2024)
Vier landen ontdekken in tien dagen tijd: dat is het avontuur dat de passagiers van de World Explorer te wachten staat. Op 9 oktober schieten ze uit de startblokken in de metropool Panama-Stad, die zowel hypermoderne als historische wijken omvat. Via de Stille Oceaan bereiken ze Colombia op dag 3. Daar maken ze een excursie naar Utria. In dit natuurreservaat trekken ze door mangroves en tropische bossen, waar ze talrijke vogelsoorten en schildpadden spotten.

Na een dag op zee is Ecuador aan de beurt. Eerste stop: de mondaine badstad Manta. Op dag 6 flaneren de passagiers door de straten van Guayaquil, de belangrijkste havenstad aan de westkust van Latijns-Amerika. Eindigen doet de cruise in Peru. Daar ontdekken de passagiers het Peruviaanse verleden in het stadje Trujillo. Waarna ze naar Lima varen en hun verblijf nog kunnen verlengen met een vierdaagse naar Machu Picchu en Cuzco.

© Rivages du Monde

3 | Peru en Chili (17 tot 26 oktober 2024)
Reizigers die voor de derde afvaartdatum kiezen, glijden tien dagen lang langs de kusten van Peru en Chili. Op 17 oktober arriveren de gasten in Lima. Wie vier dagen eerder aankomt, combineert de cruise met een optionele trip naar Machu Picchu en Cuzco. Na Lima staat de baai van Paracas op het programma. Dit uitzonderlijke natuurgebied huisvest talloze zeevogelkolonies en bijna 200 vissoorten.

In het zuiden van Peru zorgt het Andesgebergte voor een waanzinnig decors. Vanuit Matarani maken de passagiers een excursie naar Arequipa, de tweede grootste stad van het land. In Iquique doen de passagiers op dag 5 hun intrede in Chili. En op dag 7 ontdekken ze de koloniale gevels, de paradijselijke stranden en het geweldige nachtleven van Coquimbo. Daarna gaat de reis nog verder naar het heuvelachtige, kleurrijke Valparaiso en de Chileense hoofdstad Santiago. Wie graag wat langer blijft plakken, kan de reis vier dagen verlengen en een uitstap maken naar de Atacama-woestijn.

 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen