menu

Ontdek Kaapstad met de trein

Je hebt je vakantie geboekt en dit jaar heb je besloten naar Zuid-Afrika te gaan. Kaapstad is dan een goede uitvalsbasis om je vakantie te beginnen. Kaapstad is, net als Zuid Afrika, een plek met vele gezichten. De stad is rijk aan een overvloed van natuur, cultuur en historie.

Een bezoek aan Robbeneiland en de Tafelberg mogen zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Kaapstad. Robbeneiland is een prachtig eiland met een belangrijke historie. Bezoek dit openlucht museum en treed in de voetstappen van de legendarsiche Nelson Mandela.

Beleef een heel ander Kaapstad bovenop de Tafelberg en geniet van adembenemende uitzichten over de stad en omstreken. Bezoek ook de cicket en rugby grounds voor wat sport educatie.

Naast bovenstaande highlights mag een tocht langs de belangrijkste kusten zeker niet ontbreken. Wanneer je de Southern Line Train Route neemt van Kaapstad naar Simon’s Town kom je langs de meeste idylische plekken. Deze route staat bekend om zijn culturele diversiteit, geschiedenis en prachtige natuur.

De trein stopt op vijf plaatsen in de stad inclusief, Steenberg, Muizenberg, Kalk Bay en Simon’s Town. Je bepaalt zelf wanneer je in of uit stapt. Bezoek bijvoorbeeld de South African Astronomical Observatory, Mowbray em Roseband in het centrum en ga daarna door naar Muizenberg. Muizenberg is een buitenwijk van Kaapstad en het heeft zijn eigen identiteit. Je vindt er verschillende interessante bezienswaardigheden zoals het Posthuys, Rhodes Cottage en zelfs een authentiek Nederlandse fort.

Bezoek rivier de Liesbeeck, wat overigens vernoemd is naar een klein Nederlands plaatsje, en geniet van een lange wandeling. Doe de historische Josephine Mill aan en geniet aldaar van je lunch. Je kunt er voor kiezen om dit met een gids te doen of individueel. Over het algemeen is een gids nemen in Kaapstad een goede investering. Tourguides in Kaapstad behoren tot de beste in Zuid Afrika en zijn vaak goed geinformeerd, vriendelijk en behulpzaam.

Daarnaast is het leuk om verhalen te horen over de geschiedenis van de bevolking en de omgeving. Zuid Afrika heeft een rijke historie waarvan iedereen veel kan leren. Daarbij hebben de Zuid Afrikanen ook een scala aan inetressante volksverhalen en volks liederen.

Vergeet niet van het strand en de surf cultuur te genieten. Je hoeft niet alles in één dag te doen dus je kunt er voor kiezen langer op één bepaalde plek te blijven. Via Metrorail kun je hop-on-hop-off ticktes kopen die je voorzien van je eigen keuze vrijheid. Geniet van Kaapstad op je eigen tempo en laat s’nachts alle indrukken op je inwerken in je prive accommodatie van Wimdu.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen