menu

Ontdek de Opaalkust in Noord-Frankrijk

Frankrijk is al jaren het meest geliefde vakantieland van heel veel Nederlanders en Belgen. Veel vakantiegangers heerst de opvatting Frankrijk ‘Hoe zuidelijker hoe mooier’. Echter, het noorden van Frankrijk heeft ook bijzonder veel te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Opaalkust frankrijk?

© Pexels.com

Waar ligt het?

De Opaalkust, in het Frans: Côte d’Opale, ligt in het uiterste noordwesten van Frankrijk. Deze streek begint bij de stad Calais en stopt bij de plaats Le Touquet. De opaalkust ligt aan de Noordzee, waarbij je op heldere dagen de Engelse plaats Dover aan de overkant kunt zien. De afstand tussen Utrecht en Boulogne-sur-Mer is 365 kilometer en daardoor is de Opaalkust gemakkelijk in een dag te bereiken. De Opaalkust dankt zijn naam aan het kleurenspel tussen de blauwe zee, het zachtgele strand en de witte krijtrotsen.

Het landschap

Het meest kenmerkend van het landschap zijn de witte krijtrotsen met hun hoge kliffen. Cap Blanc-Nez en Cap Griz-Nez steken meters hoog boven het landschap uit. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Opaalkust. Op deze plekken worden trouwens ook veel fossielen gevonden. Het landschap is heuvelachtig en het is ook heerlijk wandelen tussen de duinen. Daarbij is er de afwisseling prachtige badplaatsjes waar je lekker een terrasje kunt pikken of kunt genieten van dagverse vis.

De steden en dorpen

Een van de hoogtepunten van de Opaalkust is het stadje Boulogne-sur-Mer, bekend om zijn oude stadscentrum en de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame. Bezoekers kunnen ook een wandeling maken langs de oude stadsmuren of genieten van de prachtige kustwandelpaden. In deze stad bevindt zich een van de grootste zeeaquaria van Europa.

Een andere populaire bestemming langs de Opaalkust is het plaatsje Wimereux, bekend om zijn prachtige stranden en gezellige boulevard. Op het strand vind je prachtig gekleurde strandhuisjes die een lust voor het oog zijn. Hier kun je genieten van een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants met uitzicht op zee.

Le Touquet wordt ook wel Paris-Plage genoemd, ofwel ‘Het strand van Parijs’. Jaarlijks gaan vele Parijzenaars richting het strand van Le Touquet om te genieten van de zon en de zee. Het kan ’s zomers dan ook behoorlijk druk worden in deze badplaats.

© Pexels.com

Wat is er te doen?

Behalve wandelen en aan het strand zitten is de Opaalkust is ook een populair gebied voor watersporten, zoals wind- en kitesurfen. Er zijn vele surfscholen en verhuurbedrijven in de regio waar je de benodigde uitrusting kunt huren. De Opaalkust is ook een populaire bestemming voor golfers, met vele golfbanen in de omgeving waar je terecht kunt om te spelen. Er zijn tevens veel mogelijkheden voor mooie fietstochten in de prachtige omgeving. Vergeet vooral niet een van de vele restaurants te bezoeken, waar je smult van de traditionele gerechten en wijnen uit de regio.

Tot slot

Wil je niet te ver rijden en ben je op zoek naar een ontspannen vakantie aan zee met prachtige uitzichten, culturele bezienswaardigheden en leuke activiteiten? Dan is de Opaalkust de perfecte bestemming. Er zijn diverse accommodaties beschikbaar, van luxe hotels tot gezellige vakantiehuisjes.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen