menu

Lekker warm er op uit in de wintermaanden

Wanneer de winter weer dichterbij komt, is het tijd om je daarop goed voor te bereiden. Als er iets is dat je niet wilt, is het natuurlijk wel dat je qua kleding en accessoires niet goed bent voorbereid op de wintermaanden. Maar welke items zijn echt onmisbaar als je er straks in de winter op uit wilt gaan? In dit artikel zetten we de belangrijkste spullen die je deze winter nodig hebt, voor je op een rijtje.

Lekker warm er op uit in de wintermaanden

© Pixabay.com

Zorg voor een comfortabel zittende winterjas!

Een van de belangrijkste items om voor de winterperiode in huis te halen, is comfortabel zittende en warme winterkleding. Een waterdichte winterjas heb je namelijk nodig zodra de temperatuur onder de 5 graden Celsius zakt. Comfortabele fleece jassen zijn het ideale kledingstuk om ook bij koude temperaturen ongestoord buiten te vertoeven. Engelbert Strauss is specialist in kwalitatieve kledij en biedt een heel gamma modieuze en warme fleece jassen aan. En dat zowel voor op het werk als in je vrije tijd. In hun assortiment vind je een uitgebreide keuze aan onder andere winterjassen voor heren en dames.

Wat is een goede fleece jas?

Een goede keuze als je een winterjas zoekt, is dus een fleece jas kopen. Fleece jassen hebben namelijk enkele interessante voordelen te bieden. In de eerste plaats is fleece, beter dan wol of katoen, in staat om water af te stoten. Wol, katoen en andere textielsoorten laten regenwater en vocht door, een fleece jas niet. Tegelijk ventileert een fleece jas gewoon prima: transpiratie en lichaamsvocht wordt naar buiten afgevoerd. Een ander interessant kenmerk van fleece jassen is dat dit type jassen lekker licht van gewicht is. Last but not least is belangrijk bij fleece jassen dat deze jassen uitstekend isoleren. In de categorie winterjack heren is een fleece jas dus het perfecte kledingstuk om ook op koude winterdagen onbezorgd er op uit te trekken.

Hoe moet een winterjas zitten?

Heb je plannen om een goede, warme en lekker zittende winterjas aan te schaffen, dan moet je qua pasvorm een aantal zaken in de gaten houden. Let in de eerste plaats op de maat van de winterjas. Kies altijd voor een winterjas die een maatje groter is dan je zomerjas. Zo weet je zeker dat je je dikke truien er gemakkelijk en comfortabel onder kunt aan hebben. Verder is het van belang om aandacht te besteden aan de mouwen. Deze moeten lang genoeg zijn, want mouwen die (net) te kort zijn, zijn in de winter geen pretje. Let ten slotte ook op de pasvorm bij de schouders. De stelregel is hier dat de schoudernaad exact bij de schouders moet zitten. Trekt de naad richting je nek? Dan heb je een grotere jasmaat nodig!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen