menu

Oltrarno in Firenze

De wijk Oltrarno ligt aan de overkant van de Arno, verwijderd van de historische stadskern. Dit was vroeger een minderwaardige buurt voor zij die zich geen herenhuis in de stad konden veroorloven. Deze wijk werd opgewaardeerd toen Cosimo I er zich ging vestigen in het Palazzo Pitti.

Deze wijk wordt via de Ponte Vecchio verbonden met de historische stadskern. Boven deze gang loopt een brug van het Palazzo Pitti, via de administratieve gebouwen van het Uffizi naar het stadhuis, het Palazzo Vecchio. Zo moest de adel zich niet mengen onder het gewone volk wanneer ze de Arno overstaken, op weg van hun residentie naar hun werk.

Het is een vrij rustige wijk waar vele handwerkers, antiquairs en restaurantjes zich hebben gevestigd. Mooie gebouwen in deze wijk zijn de kerk Santo Spirito, het Palazzo Guadagni met open zuilengalerij als dak, het Palazzo di Bianca Cappello versierd met graffitowerk en de topper, het Palazzo Pitti.

,

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen