menu

Ocean Park

Nieuwe dag, nieuw verhaal. Vandaag gaat de rit naar Ocean park. Met ferry en dubbeldekbus kom je tot aan de ingang van dit pretpark. Het is een mengelmoes van vanalles: een vlindertuin, wat rollercoasters, een show met dolfijnen, …

ocean park

Dat je verder niet schoon moet zijn om geluk te hebben, is nog maar eens bewezen.  Ze hebben in Ocean park ook 2 panda’s zitten. Moet toch wel lukken dat ze beiden wakker waren en nog zin hadden om zich uitvoerig te tonen aan ons. Blij dus dat we de trip naar Chengdu geannuleerd hadden in China, want hen beter aan het werk zien dan hier was niet mogelijk. Verder spelen ze ook hier goed in op Halloween en zijn ze apetrots op hun aquarium. Het is de grootste en schoonste ter wereld, hoe kan het ook anders in Hong Kong, en dat is echt niet gelogen. Vissen van enkele meters tot piepkleine gekleurde exemplaren schuiven voorbij de vensters. Hij is tevens 3 verdiepingen diep en enkele tientallen meters breed waardoor je vlug wat verder kan lopen als nog maar eens een horde dagjestoeristen uit China met vlag, petje en megafoon komt aandraven.

Daarna zijn we naar Aberdeen getrokken. Een flinke wandeling ernaar toe waardoor valavond reed aan het intreden was. De meeste toeristen komen naar hier om de tientallen jonken en sampans te bewonderen die er liggen. Het is er echter vooral armoede troef. We huren een sampan waarmee ze ons door de haven voeren. Tientallen mensen wonen op bootjes van een paar meter groot. Gezien het nu zo goed als donker is, zie je wel dat ze net zoals overal in Azië tot in het kleinste hoekje TV hebben. Hier kunnen we ook weer de gebreken van ons fototoestel vaststellen. Foto’s in het donker maken is zijn sterkste punt duidelijk niet. In het terugvaren zien we nog het befaamde jumbo floating restaurant. Het bestaat uit 3 grote boten die een culinaire topmaaltijd voorschotelen.

Niet voor ons, want als we terug zijn op Kowloon eindigen we de dag bij Mac Donalds. Het mag eens iets anders zijn dan kip en rijst.

Lees verder:
Op ontdekking in Kowloon
Dagje Hong Kong Island (Terug)
Naar het strand op Lantau Island (Verder)
Gokje wagen in Macao?

Bezienswaardigheden in de buurt van Ocean Park en Aberdeen

Als je in de buurt van Ocean Park bent kan je bijna niet geloven dat enkele kilometers verder de mensen 70 verdiepingen hoog wonen en vechten voor een plaatsje. Het is hier groen, rustig en de uitgestrektheid van de zee doet je dromen naar exotische stranden en godverlaten bestemmingen.

Abderdeen
Ocean Park

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen