menu

Notre Dame Parijs

De Notre Dame kathedraal in Parijs is waarschijnlijk de mooiste gotische kathedraal en de bekendste ter wereld. De bouwwerken startten in de 12de eeuw en werden afgerond in de 14de eeuw.,

De kathedraal is een knap staaltje van architectuur waar torens, trappen, glaswerken en schilderwerken het geheel een eigen uniek zicht geven.

Waar gelegen
De Notre Dame is centraal gelegen op Ile de la Cité en omringd door de Seine. Je komt er met lijn 4 van de metro (Cité en Saint-Michel) of met de bussen 21, 38, 47 en 85. Je bent hier in het 4de arrondissement.

Toegangsprijs
De centrale inkomhal bezoeken is gratis. Eens je de torens in wilt moet je betalen. Ook om de archeologische crypte te bezoeken moet je betalen.

Beste tijd om te bezoeken
Tijdens het hoogseizoen is het werkelijk aanschuiven om de kathedraal te kunnen bezoeken. Het is dan ook beter om je vakantie naar Parijs in het laagseizoen te doen. Ben je er toch tijdens het hoogseizoen ga dan langs tijdens valavond, doch hou er dan wel rekening mee dat lichtinval door het glas minder is.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen