menu

Noordermarkt Amsterdam

De Noordermarkt bevindt zich in de Jordaan, één van de oudste en meest authentieke wijken van Amsterdam. Het grote plein grenst aan de gigantische Prinsengracht. De Noordermarkt ligt aan de voet van de Noorderkerk, één van de oudste protestante kerken van Amsterdam.,

De Noordermarkt doet lang niet elke dag dienst als markt, namelijk alleen op maandag en zaterdag. Op de rest van de dagen van de week is de Noordermarkt wel drukbewandeld, met name door mensen die een bezoek komen brengen aan de Noorderkerk. Ook heeft u vanaf de Noordermarkt een prachtig uitzicht over de grachten, een echte aanrader in de zomermaanden.

Op de maandagmarkt staan er voornamelijk kooplui met warenkramen, eten, drinken, gebruiksvoorwerpen. De zaterdagmarkt wordt gedomineerd door kledingstallen. Ook dan is er eten en drinken te vinden op de markt, maar in mindere mate.

Op de Noordermarkt staan twee bekende Amsterdamse kunstwerken, namelijk het beeld Woutertje Pieterse en Femke uit 1971 en een groot bronzen beeld genaamd Eenheid der sterkste keten. Deze beelden hebben niet zozeer te doen met de Noordermarkt, als wel met de Noorderkerk die erop staat.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen