menu

Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Daarnaast is het een Hanzestad, een universiteitsstad en volgens sommigen de beste winkelstad van het land. Reden genoeg dus voor een bezoek aan deze stad, die onterecht een stuk minder bekend is dan andere grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.,

Nijmegen is samen met Arnhem de grootste steden van de provincie Gelderland en u vindt er dan ook alles dat u mag verwachten in een grote stad. Musea, festivals, stadswandelingen, mooie natuur… Wat u maar wilt.

Nijmegen staat bekend om haar zomerfeesten voor de jeugd, die elk jaar in de zomer gehouden worden. Tijdens deze weken staat heel de stad in het teken van dansen, zingen en feesten, veelal in de open lucht. Zeer zeker een aanraden voor wie houdt van een goed feest en niet snel moe wordt.

Voor een wat kalmere indeling van uw verblijf in Nijmegen brengt u een bezoek aan haar beroemde botanische tuinen en voor de echte actievelingen is het aan te raden om in de zomer naar Nijmegen af te reizen: dan vindt er namelijk de Nijmeegse wandelvierdaagse plaats. Dit is de grootste wandeltocht van Nederland en een echte happening. Een week hierna is nog de fietsvierdaagse, ook zeker leuk om te doen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen