menu

Nieuwmarkt Amsterdam

De Nieuwmarkt is een plein in Amsterdam, waarop de bekende Waag is gelegen. De Waag heet naar de functie die het vroeger bediende, namelijk toen het nog de Waag was. De Waag is het belangrijkste middeleeuwse gebouw dat Amsterdam nog rijk is.,

Op de nieuwmarkt vindt elke dag een warenmarkt plaats. Het is na de markt op het Waterlooplein en de Albert Cuypmarkt in de Pijp zeker één van de meest bruisende markten van de stad.

Op de dagelijkse markt staan voornamelijk Nederlandse kramen. Op zaterdag vindt er een biologische markt plaats en in de zomermaanden op zondag een antiekmarkt en een boekenmarkt. Ook staat er wel eens een zweefmolen of andere kinderattracties.

Wat speciaal is aan de nieuwmarkt, is dat alle gebouwen en straten eromheen op wegwijs borden ook aangeduid worden in Chinese tekens. Dit heeft alles te maken met de nabijheid van Amsterdams Chinatown, dat naast de Nieuwmarkt gelegen is.

In de nieuwmarktbuurt bevinden zich dan ook veel Chinese bedrijven en inwoners. U vindt op de markt in het weekend ook veel Chinese kramen op de markt. Vanaf de markt is het tevens maar een paar minuten lopen naar de Rosse Buurt van Amsterdam.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen