menu

Nice

Nice is het grootste toevluchtsoord aan de Côte d’Azur en eigenlijk in geheel Frankrijk. Het is een populair vertrekpunt voor mensen die niet alleen Nice willen bezoeken, maar ook andere plaatsen aan de Franse Azurenkust.,

Nice is de 5de grootste stad van Frankrijk waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Romeinen en is gelegen aan de voet van een heuvel. De stad heeft voor iedereen wat wils; een middeleeuwse oude stad en andere architectonische monumenten; een grote variatie aan musea; tal van bars en restaurants, een fijn mediterraan klimaat en natuurlijk heel veel stranden die gemakkelijk bereikbaar zijn. Je grootste uitdaging bij een bezoek aan Nice is vooral beslissen wat je gaat doen tijdens je veel te korte vakantie.

Plaatsen die je kunt bezoeken in Nice
Het oude stadsgedeelte maakt deel uit van Nice dat gelegen is achter de haven en waar je vooral de belangrijkste monumenten terugvindt. Ga je hier op ontdekking, bezoek dan zeker ook de haven eens.

De oude stad is een perfecte plaats om een groot aantal prachtige gebouwen en mooi versierde gevels te bezoeken. Enkele daarvan zijn:

  • De kleine traditionele vissershuisjes die uitkijken op de haven en nu gerenoveerd zijn in hippe boetieks en restaurants. Nu zijn ze gekend onder de naam “Ponchettes”.
  • Het justitiepaleis, een groot 19de eeuws koloniaal herenhuis.
  • De kathedraal van Sainte-Reparate vind je terug in het hartje van de oude stad. Neem zeker ook eens een kijkje in de Saint Nicolas Orthodox kathedraal en andere rijkelijk versierde kerken die je her en der in de stad terugvindt.
  • Hou je van moderne architectuur dan kun je best eens afzakken naar de St Joan of Arc kerk, een art deco gebouw uit de jaren 1930.
  • De pleinen Place Messana en Place Rossetti, omringd door statige gebouwen, zijn misschien wel het meest indrukwekkende van Nice.
  • De huizen die de promenade de Anglais vormen, gelegen aan de zee, bevatten ondermeer het Massena Palace, nu een museum, en het bekende Hotel Negresco. De promenade zelf is een hoogtepunt op zijn eigen en je kunt er kilometerslang wandelen en fietsen langsheen de kustlijn.

Naast de vele gebouwen en stranden in Nice kun je ook heel wat tijd spenderen aan het bezoeken van kunstmusea en restaurants. Het ene al wat duurder dan het andere, maar tijdens je vakantie aan de Franse Rivièra een must.

Steden in de buurt van Nice
Niet alleen Nice is leuk om te bezoeken. Ook steden in de buurt zoals Antibes, Cagnes-sur-Mer, Cap Ferrat, Biot, Juan-les-Pins, Menton, Gorbio, Saint-Paul-de-Vence, Roquebrune-Cap-Martin, Monaco, of Villefranche-sur-Mer zijn stuk voor stuk pareltjes met hun eigen kenmerken. Het is beslist de moeite om er tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk wat tijd voor vrij te maken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen