menu

Nepal

nepalNa onze beproeving in India, verkennen we Nepal. In het Chitwan natuurpark gaan we op zoek naar olifanten, luipaarden, apen, neushoorns en krokodillen. We komen echter van een kale reis terug, want we krijgen de beestjes niet te zien. Vervolgens reizen we door naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

We hebben er een drie uur durende tocht voor over, doorheen een groen en glooiend landschap met rivieren, boerendorpjes, akkers en rijstvelden, om de Mount Everest te aanschouwen. De weergoden zijn ons echter niet gunstig gezind. Het dak van de wereld verstopt zich achter een dicht pak wolken. Dan maar terug naar Kathmandu waar we de tempels, pagodes en paleizen op Durbar Square gaan bewonderen.

Op onze laatste reisdag maken we een uitstap naar Bhaktapur, één van de drie koningssteden in de Kathmanduvallei. Hindoeïstische en Boeddhistische architectuur wisselen elkaar af. De tempels, paleizen en musea vertoeven er in een quasi Middeleeuwse sfeer. We hadden er ons al bij neergelegd dat we Nepal gingen verlaten zonder de Mount Everest te hebben gezien. Op onze terugweg van Bhaktapur worden we echter met stomheid geslagen. De hemel klaart open en de mythische bergketen laat zich alsnog in al zijn schoonheid aanschouwen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen