menu

Nemo Science Center Amsterdam

Gaat u met kinderen naar Amsterdam? Dan is het Nemo Science Center absoluut een onmisbare attractie! In dit jeugdmuseum geen stoffige rondleidingen of saaie tours voor de kids: ze mogen alles lekker zelf uitzoeken.,

Nemo heeft vijf verdiepingen met van allerlei verschillende dingen die kinderen kunnen doen, bekijken en aanraken. Het Nemo science center, beter bekend als kortweg Nemo, is vooral bekend om haar gebouw. Dat is namelijk een enorme groene boot, die al vanaf mijlen ver weg te zien is.

Vergelijkbaar met wat vroeger de ‘ontdekhoek’ was, kunnen kinderen hier spelenderwijs zelf ontdekken waarom bepaalde natuurkundige dingen zijn zoals ze zijn, zonder dat de leiding van het museum hoeft te vervallen in volwassen of onbegrijpelijk technisch jargon. Gewoon lekker zelf proefjes doen. Zo mogen de kinderen zichzelf opsluiten in een zeepbel, en in de zomer is er een waterspeelplaats buiten.

Voor de wat oudere kinderen is er de tentoonstelling Teen Facts, die op een toegankelijke manier zowel de lichamelijke als geestelijke veranderingen van een puber uitlegt. Uw kinderen leren zonder dat ze het in de gaten hebben. Er zijn al activiteiten voor kinderen vanaf vier jaar, maar het is aan te raden om vooraf plaatsen te reserveren.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen