menu

Negen Straatjes Amsterdam

De negen straatjes is een winkelwalhalla voor wie houdt van apart, anders, nieuw. De negen straatjes is de verzamelnaam voor een aantal kleine zijstraatjes van drie Amsterdamse straten, namelijk de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel in het centrum van de stad.,

Samen vormen ze een soort mini winkelcentrum van allerlei kronkelde straatjes waarin een scala van aparte dingen te zien, voelen ,horen, proeven en ruiken is. De straatjes heten de Reestraat, Hartenstraat, Oude Spiegelstraat, Huidenstraat, Runstraat, Wolverstraat, Wijde Heisteeg, Berenstraat en Gasthuismolensteeg.

Naast winkels bevinden zich in de Negen straatjes ook andere toeristische hotspots, zoals het Bijbels museum, het Brillenmuseum en het Nederlands instituut voor Oorlogsdocumentaire. Veel mensen, ook uit Nederland, kiezen er dan ook voor om een ‘dagje negen straatjes’ te doen. Dan kunt u winkelen, eten, en cultuur zien naar hartelust, en dat alles binnen een zeer klein gebied.

 Het negen straatjes gebied staat ook bekend om haar experimentele restaurants, dus voor de liefhebber van exotisch en apart eten is dit gebied zeker een aanrader. Originele concepten en nieuwe belevingen met op de achtergrond mooie ouderwetse gebouwen: dat is Amsterdam op zijn best.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen