menu

Nederland, land van pretparken en plezier

Wie Nederland zegt, zegt molens, klompen, kaas en tulpen. Toch mag daar echt nog iets aan toegevoegd worden, namelijk pretparken.
Nederland heeft er flink wat en nog niet de minste pretparken ook. We hebben dan geen Eurodisney, maar wat denk je van de volgende vijf Pretparken Nederland?

© pixabay.com

De Efteling

De Efteling staat met bijna vier miljoen bezoekers per jaar bekend als een van de leukste en de grootste pretparken van Nederland. In dit unieke magische pretpark ontdek je een wereld vol wonderen. Stap in spannende achtbanen, geniet van spectaculaire shows of betoverende attracties. Hier is het genieten voor jong en oud!
De Efteling ligt in het Brabantse Kaatsheuvel en midden in de natuur.

Slagharen

In Slagharen kun je het wilde westen ontdekken. Slagharen biedt je meer dan 30 attracties. Ga Free Fallen, doorkruis met de Mine train de mijnen of maak een avontuurlijke boottocht met onverwachte watervallen, indianen en goudzoekers. In Slagharen hoeft niemand zich te vervelen.
Jaarlijks bezoeken ruim anderhalf miljoen mensen dit leuke attractiepark.

Duinrell

Duinrell in Wassenaar trekt bijna ruim anderhalf miljoen bezoekers per jaar. Grote troef is natuurlijk het Tikibad, het grootste waterpark in de Benelux met wel 21 glijbanen maar ook een speciaal gedeelte voor de kleinere waterratten. Ook wanneer je wat minder van water houdt, kun je je hier uitstekend vermaken. Maak een rit in een van de achtbanen of andere stoere attracties. De allerkleinsten maken natuurlijk een ritje in de kikkerachtbaan, glijden van de Niagara Superroetsj of zijn verrukt van Rick´s avonturen burcht.

Walilbi

Gek van achtbanen en spanning en sensatie? Haal dan je hart op in Walibi Holland (Biddinghuizen). Het park heeft liefst 11 sensatie achtbanen. Wil je vijf keer onderste boven gaan? Of stap je liever in de langste en hoogste achtbaan van de Benelux met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur? Weet je na intens bochtwerk niet meer wat beneden of boven is? Dan testte je beslist Lost Gravity.
Natuurlijk komen ook de niet dare-devils en de kleintjes ruimschoots aan hun trekken.
Walibi trekt ruim 800.000 bezoekers per jaar.

Toverland

Dit simsalatastische pretpark in het zuiden des lands breidt jaarlijks uit en trekt steeds meer bezoekers (momenteel een half miljoen per jaar). Het park is deels overdekt. Zes werelden hebben elk een uniek thema, de fantasierijke en spannende attracties maken deel van deze werelden uit. Durf jij een ritje in de hoogste, langste en snelste houten achtbaan in de Benelux aan? Of scheur je liever op je motor met wel 75 kilometer in de Boosterbike per uur door de lucht? Liever een wildwateravontuur beleven op de Djengu River?

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen