menu

Natuur en en cultuur in de Romantik Tour

Geniet van de prachtige landschappen en bezienswaardigheden van de zuid-Rijnvallei met de Romantik Tour. Met deze tour wordt u op verschillende wijzen vervoerd langs allerlei hoogtepunten van dit gebied. U wordt vervoerd via een kabellift die prachtig uitzicht geeft over de vallei, een boot die over de Rijn vaart en er zijn enkele korte wandeltochten tussen meerdere bezienswaardigheden in. De tour duurt vijf tot zeven uur en is dus lang genoeg om u een hele dag bezig te houden. Zo kunt u in één keer al het moois wat deze streek te bieden heeft zien in een goed georganiseerde tour.

© Reisfanaten.be

De route en bezienswaardigheden

Uw reis begint bij de kabellift die u naar het Niederwald monument brengt. Dit monument werd in 1883 voltooid en staat symbool voor de stichting van het Duitse Rijk na de Frans-Duitse oorlog. Bij dit monument kunt u ook de valkerij bezoeken waar u een grote hoeveelheid aan adelaars kunt zien, het symbool voor Duitsland. Vanaf dit punt kunt u genieten van een korte wandelroute van 45 minuten. Langs deze route zijn allerlei bezienswaardigheden te vinden zoals ruïnes, grotten en een wildreservaat. U kunt op uw gemak alles bekijken en genieten van het Duitse landschap. Vanaf dit punt neemt u weer een stoeltjeslift die u in een kwartier tijd naar Assmannshousen brengt. Dit dorp dat direct aan de Rijn ligt staat bekend om de kwalitatieve rode wijnen die er worden geproduceerd. Hier kunt u genieten van enkele verfrissingen voordat u de tocht weer voortzet. Vanaf dit punt kunt u doorlopen naar de boot die u naar het Rheinstein kasteel brengt. Dit kasteel kunt u na een korte klim bereiken. Dit kasteel stamt al uit de veertiende eeuw, maar is in latere jaren verbouwd en gerenoveerd. Bovendien heeft het een rijke geschiedenis aan landheren en vorsten die het kasteel hebben bewoond. Wanneer u op uw gemak het kasteel heeft bekeken en ontdekt kunt u weer op de boot stappen die u terugbrengt naar het beginpunt van de tour. In deze 40 minuten durende tocht kunt u genieten van de rust en natuur aan de Rijn.

© Reisfanaten.be

Reserveren en kosten

Het is mogelijk om kaarten te kopen voor deze tour bij verschillende verkooppunten van de Röslerlijn, daarnaast kunt u terecht bij de stoeltjeslift in Assmannshausen en het basisstation in Rüdesheim am Rhein. De tour is toegankelijk voor volwassenen en kinderen en het is mogelijk om een speciale groepstour te boeken. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee, en kinderen van 15 jaar en jonger betalen een gereduceerde prijs van slechts 8 euro per kind. Een kaartje voor volwassenen is 16 euro. Wanneer u met een groep van minstens twintig personen bent kunt u gebruik maken van het speciale groepsarrangement. In dat geval betalen volwassenen slechts 14,50 euro per persoon en kinderen 7,50 euro.

Gegevens

Seilbahn Rüdesheim
Oberstraße 37
65385 Rüdesheim am Rhein
Telefon: +49 (0) 6722 / 2402
Telefax: +49 (0) 6722 / 3574
eMail: info(at)seilbahn-ruedesheim.de
Web: www.seilbahn-ruedesheim.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen