menu

Nationaal museum Bangkok

Het nationaal museum opende in 1874 en ligt vlakbij Wat Phra Kaew en het Koninklijk Paleis. Het museum werd voornamelijk opgericht om de grote collectie van koning Rama IV (1804-1868) en enkele andere kunstvoorwerpen aan het publiek voor te stellen.,

Sindsdien is de collectie sterk uitgebreid. In dit museum toont men de Thaise geschiedenis en de band met het boeddhisme aan de hand van (gebruiks)voorwerpen, sculpturen en andere objecten. Het nationaal museum in Bangkok bestaat uit drie permanente galerijen.

De eerste, de Thai History Gallery, toont de bezoekers objecten uit de Sukhothai periode (1238-1438), de Ayuthaya periode (1351-1767) en de Bangkok periode (1768-1932).

De tweede collectie, de Archaeological and Art History Collections, is over twee zalen verdeeld. Hier wordt meer de nadruk gelegd op archeologische vondsten.

Een derde galerij, de Decorative Arts and Ethnological Collection, is een meer algemene tentoonstelling en bestaat uit allerlei objecten gaande van kostbare stenen en gouden voorwerpen tot muziekinstrumenten, met als gemeenschappelijke band de Thaise cultuur.

Verder zijn er op het domein van het museum ook enkele paviljoenen in de traditionele bouwstijl. Tevens kan men de Buddhaisawan Chapel (ofwel Wat Buddhaisawan) zien, die gebouwd werd in 1787.

Er zijn gratis rondleidingen met een Engelstalige gids, en op woensdagen zijn deze rondleidingen ook beschikbaar in het Frans. Foto's nemen in het museum is verboden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen