menu

Naar Les Deux Alpes

les deux alpesDie dag hadden we opnieuw een stevige rit gepland met in de voormiddag een tweede keer de beklimming van Alpe d’Huez en in de namiddag Les Deux Alpes. Die morgen ben ik in één keer naar Alpe d’Huez gereden en heb ik mijn tijd met meer dan 10 minuten verbeterd. Niet slecht na 3 koersdagen en duidelijk een teken dat het gisteren nodig was om even wat gas terug te nemen.

De rit naar Les Deux Alpes heb ik samen met Marc en Eddy kunnen doen, tot aan de voet van de klim. De weg ernaar toe leidt eigenlijk naar een kruispunt waar je enerzijds kunt afslaan naar Les Deux Alpes, anderzijds naar de Lautaret of dus de weg naar Bourg d’Oisans. Het is een weg die reeds aardig bergop gaat en die eigenlijk al wat krachten gekost heeft alvorens je aan de beklimming begint. Vaak wordt in boeken enkel de klim genoteerd en tellen ze de aanloopstukken niet mee. Zeker als je nog niet zo getraind bent en klimmen op souplesse nog onbestaande is, weegt dit zwaar door.

Op eigen tempo ben ik naar boven gereden en Marc en Eddy heb ik teruggezien boven aan de oriëntatietafel, die net buiten de dorpskern van Les Deux Alpes staat. Een prachtig zicht op de omgeving was de beloning van alweer een dagje hard afzien.

 

We waren vroeg uit de veren en wel om diverse redenen. Het was prachtig weer; een heldere hemel en al een lekker zonnetje dat de camping kleur en warmte gaf. De heldere hemel van deze morgen had ook voor de nodige koude gezorgd. Zo erg zelfs dat de toppen rondom ons bedekt waren met een vers laagje sneeuw.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen