menu

Muziekgebouw aan’t IJ Amsterdam

Het Muziekgebouw aan ’t IJ is ‘zomaar’ te bezoeken, zoals bijvoorbeeld ook een museum, maar het is zeker de moeite om eens een kijkje te nemen in de zalen van het prachtige gebouw terwijl er ook een concert aan de gang is.,

Het gebouw heeft al meerdere prijzen gewonnen vanwege haar architectuur, zoals de ULI Award of Excellence Europe. Het gebouw is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het minstens zo bekende concertgebouw, modern en nieuw. Het bestaat pas sinds 2005 en probeert nog elk jaar met haar tijd mee te gaan door steeds het interieur te veranderen.

Het gebouw herbergt een kleine zaal voor honderd personen en grote concertzaal met 725 zitplaatsen of 1500 staanplaatsen. De architectuur wordt zo geroemd omdat het hele gebouw zo licht is. Er is veel gewerkt met glas en met de omgeving, om het gebouw niet te laten ‘storen’. Het water van het IJ is dan ook een grote inspiratie geweest voor de Deense ontwerpers.

In het gebouw bevindt zich onder meer een restaurant, genaamd Star Ferry. Voor wie gaat eten of drinken in dit restaurant, ligt een prachtig uitzicht over het IJ klaar, vooral mooi tijdens zonsondergang. Op concertavonden worden hier speciale menu’s verzorgd voor nog geen dertig euro per persoon, mits u een ticket heeft voor de avondvoorstelling. In het gebouw zijn daarnaast ook repetitieruimtes aanwezig voor plaatselijke muzikanten.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen