menu

Must do’s op je trip naar Amerika

De Verenigde Staten is een droombestemming voor heel wat reizigers. Wereldsteden zoals New York, Los Angeles en Las Vegas zijn via eindeloze wegen verbonden met indrukwekkende nationale parken. De perfecte roadtrip bestemming dus voor wie de drukte van de steden graag combineert met onovertroffen natuurlandschappen. Heb je binnenkort een rondreis Amerika gepland? Dan mag je deze bezienswaardigheden zeker niet missen!

Must do's op je trip naar Amerika

© Pixabay.com

San Francisco

San Francisco is een vaak gekozen beginpunt voor wie een rondreis langs de West-kust van de VS wil maken. Met hoogtepunten als de Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf en het eiland Alcatraz verveel je je hier zeker niet. Daarnaast zit je op een dag rijden van Yosemite National Park en is het de ideale startplaats voor een rit op de Pacific Highway 1.

Grand Canyon

Van alle nationale parken is de Grand Canyon een van de meest bezochte. Aan de hand van een wandeling of een roadtrip langs vele uitzichtpunten kun je genieten van de prachtige panorama’s. Echte avonturiers kunnen zich dan weer wagen aan een van de vele commerciële raftingtours op de Coloradorivier die doorheen de Grand Canyon meandert.

New York

New York wordt vaak gekozen als de bestemming voor een stedentrip. De Big Apple is dan ook de stad die tot de verbeelding spreekt. Wie voor de eerste keer tussen de hoge wolkenkrabbers rondwandelt, voelt zich meteen thuis. De stad is dan ook meermaals het decor is heel wat beroemde series en films.

Yellowstone National Park

Het oudste nationale park in de VS en misschien wel een van de indrukwekkendste. Gelegen op de grens van Wyoming, Montana en Idaho, midden in de Rocky Mountains is dit de plek om vulkanische activiteit met eigen ogen te bewonderen. Heetwaterbronnen en geisers trekken de aandacht naar zich toe. Misschien loop je wel een beer of bizon tegen het lijf.

Florida

De Sunshine State is een van de beste vakantiebestemmingen voor families. Naast het aangename klimaat vind je hier immers talloze themaparken. Denk maar aan Disneyland en Universal Studios. Daarnaast kan je ook de Florida Keys verkennen, de Everglades of uitblazen op een van de vele stranden.

Must do's op je trip naar Amerik

© Pixabay.com

Las Vegas

Las Vegas is een van de locaties die je haat of waar je van gaat houden. De vele casino’s langs de Strip zijn dan ook wereldberoemd en moet je gewoon eens met eigen ogen hebben gezien.

Alaska

Alaska ligt helemaal in het noordwesten van het Noord-Amerikaanse continent en staat bekend als een stuk ongerepte wildernis. Hiermee staat het vooral bij natuurliefhebbers op het lijstje. Wandel in het territorium van grizzly’s of bewonder Denali in het gelijknamige nationale park, de hoogste berg van het continent.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen