menu

Museum Willet-Holthuysen Amsterdam

Het museum Willet-Holthuysen is zeker niet één van de enige musea in Amsterdam die in een grachtenpand gevestigd is, maar het is zeker wel één van de weinige musea die hier gretig gebruik van maakt.,

Het museum Willet-Holtuysen is namelijk het enige voor publiek opengestelde grachtenpand in Amsterdam dat beschikt over veel volledige ingerichte stijlkamers uit de jaren 1700-1900. Het museum is een onderdeel van het grotere Historisch Museum van Amsterdam.

Het museum is eigenlijk een gewoon woonhuis, dat door middel van de meubels en gebruiksvoorwerpen die er staan, een beeld schetst van hoe een huis van hooggeplaatsten in Amsterdam er in die tijd uit zag. De collectie omvat onder meer zilverwerk, glaswerk, meubels zoals bedden en tafels, sofa’s en vazen, en zelfs de muren zijn bekleed zoals het in die tijd echt was.

Naast deze vaste collectie aan 18e en 19e eeuwse objecten, zijn er op de eerste verdieping van het pand regelmatig tijdelijke exposities. De naam dankt het huis aan de familie die er oorspronkelijk woonde: de familie Willet-Holthuysen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen