menu

Museum van Loon Amsterdam

De fijne ruimte van het museum van Loon leent zich voor van alles: zakenlunches, chique feesten, recepties, lezingen, vergaderingen… maar gelukkig ook gewoon voor een rondleiding. In het museum van Loon vindt u alle documenten die er bestaan over de familiegeschiedenis van de familie van Loon.,

De familie van Loon was een rijke en vooraanstaande Nederlandse familie die hun lief en leed op schilderijen hebben laten vastleggen. Aan de hand van onder meer deze schilderijen heeft de geschiedenis van de familie van Loon zich eeuwen na dato kunnen ontvouwen en daaruit is dit prachtige museum ontstaan.

Willem van Loon was één van de oorspronkelijke oprichters van de Oost Indische compagnie. De familie komt oorspronkelijk uit Loon op Zand, een plaats die Zuidelijker ligt in het land, nabij Den Bosch.

In het museum vindt u uiteraard al deze portretten, maar ook bestek, boeken, en andere gebruiksvoorwerpen uit deze tijd. Het museum van Loon is gemakkelijk te vinden, want het ligt namelijk aan de bij alle Amsterdammers bekende Keizersgracht.

Het museum is zoals heel veel andere attracties in de stad het beste te bereiken met het openbaar vervoer, bij voorkeur met de trams. Er stoppen elk uur meerdere trams vlak voor de deur van het museum dus u kúnt bijna niet verdwalen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen