menu

Museum van de Megalieten

In de Belgische Ardennen, meer bepaald in Wéris (vlakbij Durbuy), kan je een dagje terug naar het verleden door een bezoekje te brengen aan het museum van de megalieten. Het museum is gevestigd in een echt prehistorisch gebied. Dat kan je nog merken aan de vele menhirs en dolmens die verspreid staan over een veld van acht kilometer lang. In het museum krijg je meer informatie over de neolithische periode. Een leerrijke en boeiende dag wordt het ongetwijfeld.

Ben je ook zo geboeid door de geschiedenis? Dan is een bezoekje aan dit museum echt de moeite waard! Naast het zien van de unieke menhirs, krijg je in het museum namelijk ook informatie over de levens van de mensen toen. Je kan hier met andere woorden het recreatieve aan het sportieve (want de menhirs zijn te ontdekken aan de hand van een mooie wandeling) en het educatieve koppelen!

Contactgegevens:
Place A. Soreil 7
6940 Wéris
086 21 02 19
www.weris-info.be

Openingsuren:
– elke dag open van 10u tot 17u30
– gesloten met kerst en nieuwjaar

Tarieven:
– volwassenen: 2€
– kinderen van 6 tot 12 jaar, senioren, studenten: 1,50€

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen