menu

Museum Ons' Lieve Heer op Solder Amsterdam

De naam van het Museum Ons’ Lieve Heer op Zolder stamt uit de tijd dat dit markante grachtenpand eens een schuilkerk was. Dit was in de tijd van de grote reformatie, toen er werd besloten dat het verboden moest zijn voor katholieken op openbare kerkdiensten bij te wonen.,

Om hun geloof toch te kunnen belijden, werden er van deze schuilkerken opgericht, en dus vooral op plaatsen waar dit niet te verwachten is. Dit is tevens wat deze kerk, en nu dus dit museum, zo uitzonderlijk maakt.

Nadat u door een prachtig bewaard zeventiende eeuws woonhuis heeft gewandeld, kunt u door naar zolder, waar zich nog steeds een kerk bevindt.

Het museum ligt in een prachtig deel van Amsterdam, de bekende en zowel door lokale bevolking als toeristen geliefde Wallen. Dit gebied staat niet alleen bekend om haar prostitutie, maar ook om haar coffeeshops, restaurants, bars, clubs, winkels en musea.

Ontelbaar veel mensen bezoeken dit gebied elk jaar, en een kleine uitstap naar het zoldermuseum is dan eigenlijk niet te versmaden. Bijna 100.000 mensen bezoeken dit museum elk jaar, maar door de overzichtelijke indeling en goed gestructureerde rondleidingen die in het museum gegeven worden, is het er nooit overbevolkt.

Het museum is op dit moment bezig met restauratie van het pand, maar blijft tijdens deze werkzaamheden gewoon open, elke dag van tien tot vijf uur.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen