menu

Museu Calouste Gulbenkian Lissabon

Het Gulbenkian Museum is één van de grootste musea ter wereld. Het museum ligt in de buurt van het Praça de Espanha en maakt onderdeel uit van het culturele hart van Lissabon. In het hoofdkwartier zijn naast het museum ook nog balletzalen, congreszalen en expositieruimtes gevestigd.,

De schatten die het museum herbergt, zijn afkomstig van Calouste Gulbenkian, een steenrijke Armeniër. Calouste Gulbenkian werd geboren in Turkije en opgeleid in Engeland. De laatste dertien jaar van zijn leven bracht hij in Portugal door. Hij was oliemagnaat en één van de rijkste mannen van de 20ste eeuw. Hij stierf in 1955 op 86- jarige leeftijd.

Na zijn dood liet hij zijn gehele collectie van 6.000 kunstwerken en zijn landgoed na aan Portugal in de vorm van een stichting voor liefdadigheid en artistieke, wetenschappelijke en educatieve doeleinden. In 2001 waren veel van zijn meesterwerken te bewonderen in New York's Metropolitan Museum of Art. De collectie bestaat uit Egyptische kunst, Grieks-Romeinse kunst met de nadruk op Griekse munten en Islamitische-, Chinese- en Japanse kunst.

Ook hangen in het Gulbenkian Museum vele schitterende schilderijen van onder meer Rogier van der Weyden, Ghirlandaio, Frans Hals, Rembrandt, Fragonard, Manet en Degas. Een bezoek aan dit museum is zeker de moeite waard.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen