menu

Munttoren Amsterdam

Vraag een Amsterdammer naar de Munttoren, en hij weet waarschijnlijk niet wat u bedoelt. De munttoren, die vroeger een stadspoort was, staat onder lokale bewoners beter bekend als ‘de Munt’.,

Er waren in het verleden drie van deze torens, maar na het afbranden van de complete poort, inclusief wachthuis en twee andere torens, besloot de stad alleen de Westelijke toren opnieuw te bouwen. De toren bevindt zich aan de Regulierbreestraat, een drukke straat nabij het centrum.

De Munt staat er al vanaf 1487, en is daarmee één van de oudste monumenten van de hoofdstad. De naam heeft de toren gekregen in de zeventiende eeuw, toen er tijdelijk munten in werden geslagen.

Een bezoekje aan de munt is aan te raden omdat het naast een zeer oud en stevig bouwsel, het ook een sierlijke uitstraling heeft met haar minimale ornamenten en elegante carillon bovenop.

De toren is gemakkelijk te vinden vanwege haar centrale ligging: aan de voet van de toren ligt het Muntplein, dat slechts een paar minuten lopen is vanaf de Dam, de Kalverstraat, het Koninklijk paleis, Madame Tussauds… Kortom: de Munt is niet te missen.

Weetje: het muntplein is eigenlijk geen plein, maar een zeer brede brug, de breedste van de stad zelfs, over de Amstel.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen