menu

Multatuli Museum Amsterdam

De schrijver Multatuli zal bij de meesten vooral bekend zijn om zijn boek Max Havelaar, dat hij schreef in 1860. Multatuli, die in het echt Eduard Douwes Dekker heette. In de negentiende eeuw diende hij als ambtenaar in het toenmalig Nederlands Indie, waarvan hij met een zuur gevoel terugkeerde over de manier waarop de oorspronkelijke bewoners werden behandeld door de Nederlanders die er zaten.,

Daar schreef hij dus het boek Max Havelaar over. Tot op de dag van vandaag staat de naam Max Havelaar voor eerlijke en onder goede omstandigheden gemaakte producten uit het buitenland.

Maar wie was nu eigenlijk die man Multatuli, en wat heet hij allemaal gedaan en geschreven? Al deze vragen worden voor u beantwoordt in het Multatuli museum, waarin onder meer een Multatuli encyclopedie is, waarin alle feiten over de oud-ambtenaar en schrijver op alfabetische volgorde gerangschikt zijn.

Een aanrader voor wie maatschappelijk betrokken is, vooral omdat Multatuli in zijn tijd één van de voorvechters van gelijke rechten voor iedereen is geweest, en hij een enorme emancipatiebeweging van vrije denkers op heeft gestart. In het museum is een vaste collectie te zien, maar er zijn van tijd tot tijd ook tijdelijke exposities te zien die het genootschap van Multatuli op poten zet.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen