menu

Mozes en Aäronkerk Amsterdam

De Mozes en Aäronkerk is een kerk die in veel Nederlandse kunstboeken als voorbeeld wordt genomen om de neoclassicistische stijl uit te leggen. Haar Corinthische zuilen kenmerken deze stijl precies. Er zijn in Amsterdam veel kerken te vinden, maar weinig met een zo indrukwekkend interieur als de Mozes en Aaronkerk.,

De vloeren en een deel van de muren zijn opgetrokken uit marmer, en de gigantische ramen aan weerszijden van de kerk en in het plafond zorgen voor een prachtige lichtval. De kerk deed vroeger dienst als schuilkerk.

Op religieuze feestdagen zoals kerst en Pasen zijn er altijd speciale activiteiten te doen in de kerk, maar ook door het jaar heen verspreid worden er zowel gelovige als culturele activiteiten georganiseerd, waar je ook als niet-lid van de kerk aan kunt deelnemen.

Leuk om te weten: het bekende Waterlooplein, dat tegenwoordig vooral dienst doet als standplaats voor één van de grootste markten van Amsterdam, was vroeger helemaal geen plein. Eronder liggen twee gedempte grachten waaraan de Mozes en Aaronkerk vroeger gelegen was, de Leprozengracht en de Houtgracht. Deze grachten werden beiden gedempt in 1882, waardoor het Waterlooplein kon ontstaan.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen