menu

Mountainbiken door het Krekengebied van Assenede

Net als vorige week heb ik gekozen voor een mountainbikerit in het Meetjesland. Ondanks het winterse weer, met rukwinden en bakken regen zet ik aan voor een tocht door het Krekengebied van Assenede. WTC Blijf Jong richt ieder jaar deze tocht in en met succes.

Met afstanden van 25, 35 en 42 is voor ieder wat wils. Het parkoers was wat gewijzigd buiten vorig jaar en voor zover de herinneringen lopen was dit beter. Nu waren lange stukken die liepen langs de kreken weggelaten. Toch is er een grote afwisseling van verharde wegen, velden, bossen en asfaltwegen. Ook de bevoorrading is goed met de klassieke sportdranken, peperkoek, bananen en wafels. Al bij al schat ik dat ongeveer 60% van het geheel liep op niet bewerkte ondergrond.

Met een bijna biljartvlak parkoers is dit een ideale inloper om de zwaardere ritten die deze winter er aankomen meester te kunnen. Zo kan je rustige de conditie aanbouwen en de nodige spieren voorbereiden op het echte “modderwerk”.

Informatie
Rit: Dwars door het Asseneedse Krekengebied
Organisator: WTC Blijf Jong
Afstanden: 25-35-42 km
Start: je kunt starten vanaf 8u30 maar zoals steeds mag je iets vroeger aanzetten.
Bevoorrading: eenmaal.
Startplaats: sporthal Assenede. In de buurt is er voldoende parkeergelegenheid.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen