menu

Mountainbike in Geraardsbergen – Bosveldtochten

Ervaringen met de rit
Ondanks dat het heel wat geregen had de voorbije dagen was de rit heel goed te doen. Het was een afwisseling van verharde wegen, weilanden, smalle paadjes en geasfalteerde wegen. Klimmen en dalen, af en toe een stukje vlak en op het begin en het einde de benen keihard voelen door een stevig klimmetje. Het parkoers was prima uitgetekend en ook de bevoorrading was in orde. Afspuiten van de fietsen verliep vlot, ondanks de grote aanschuivende massa waren de fietsen binnen de 15 miunten proper.

Parkoers
Je start direct met het beklimmen van de Zonnebloemstraat die een verder uitloop had via enkele kleinere paadjes. Eenmaal boven stond je warempel op de top van de muur. Nadien was het ploeteren geblazen waarbij de organisatie af en toe voor iets leuks had gezorgd, een gemakkelijke en een moeilijke kant. Hmm, wij dus maar telkens langs de moeilijkste kant, kwestie van geen gezichtsverlies te lijden bij de anderen. De rit ging verder langs de Gavers en halverwege was de Bosberg aan de beurt. Dan had je het hardste van de rit wel gehad en was het terug richting Geraardsbergen met hier en daar nog een moederpool en enkele technische stukken.

Besluit
Leuke rit met een van de eerste keren dit jaar dat het zo vuil en beslijkt bij lag. Onherkenbaar doch voldaan hebben we genoten van deze rit.

Informatie
Organisatie: WTC Idegem ’78 uit Geraardsbergen
Startplaats: stedelijk sportstadium, zonnebloemstraat 5, 9500 Geraardsbergen
Bevoorrading: klassiek, cola, water, fruit en koekjes.
Parkoers: leuk, gevarieerd en lekker veel modder
Afstanden: 28, 35 of 47 km

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen