menu

Mountainbike in Evergem – VTT Kerkbrugge

Ervaringen met de rit
Na iets minder dan 2 uur komen we terug aan de wagen. Voor bijna 35 km mountainbiken toch niet zo slecht. Het parkoers liep dan ook als een trein, er was geen meter heuvel te bedwingen, en het enige wat je kon overkomen was letterlijk eens door het ijs zakken. Ik zag er dan ook ondanks de koude en vriestemperaturen, eerder verkleed uit als zwarte piet dan wel verkleumd van de koude.

Parkoers
Er was keuze uit een kidsparkoer, 25, 35 of 45 km. Gezien we op deze zondagmorgen niet echt wakker schieten zetten we maar aan voor de 35 km. Achteraf gezien een foute keuze want we waren veel te vlug terug en hadden geen “leeg” gevoel. Anderzijds kan je zeggen dat het ook eens wat losser mag zijn en op een zondagsnamiddag zijn er nog alternatieven om je energie kwijt te geraken. Kilometers door het bos zorgden ervoor dat dit een heerlijke rit is geworden. Heel veel smalle paadjes ontdekt en amper op grote wegen gezeten. Als je op zoek bent naar een goed lopend vlak parkoers dan is deze zeker een dikke aanrader!

Informatie
Organisatie: VTT Kerkbrugge De Burggraevetrappers
Startplaats: Sporthal, Hofbilkstraat 21, Evergem
Bevoorrading: Klassiek, cola, water, fruit en koekjes en een tasje soep voor de liefhebbers.
Parkoers: heel gevarieerd met heel veel bos, smalle verdoken paadjes, weilanden, …
Afstanden: 25, 35 of 45 km.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen