menu

Mountainbike in Drongen

Om onze winterconditie op peil te houden voorzien we dit weekend 2 mountainbiketochten. Morgen afspraak in Herzele, vandaag Drongen. De tocht in Drongen wordt jaarlijks ingericht en staat ingeschreven bij de BBR. De organisatie is in handen van de WTC Centrumvrienden van Drongen.

Ik kies ervoor om slechts 30 km te doen, mede doordat ik al met de fiets naar de startplaats rij en ook morgen een rit wil doen. Ik heb dus niet echt de ambitie om vandaag vlug thuis te zijn, maar aan de bevoorrading zit ik wel op mijn honger. Tot daar is zowat 90% van de afgelegde weg op asfalt- of verharde wegen zodat het eerder “vliegen” is dan wel ploeteren in de modder.

In het tweede deel echter komt er wat meer variatie in het geheel en zit er af en toe wel eens een weide in of een stukje bos dat doorkruist moeten worden, maar toch. Het had allemaal wel wat meer mogen zijn …

De rit zelf is wel prachtig wat betreft uitzicht. Het parkoers kronkelt zich langs de Leie en doet dorpjes als Afsnee, Sint-Martens-Latem en Sint-Denijs-Westrem aan. Biljartvlak, een blauwe hemel en een aangename temperatuur maken het geheel af. Ik kan mij wel inbeelden dat veel mensen dit leuk vinden.

Mijn ervaringen met de rit
Organisatie: WTC De Centrumvrienden.
Startplaats: Cafetaria sporthal Keiskant, Keiskantstraat 3 in Drongen.
Bevoorrading: Klassiek, cola, water, fruit en koekjes.
Parkoers: biljartvlak, 75 tot 80% asfalt of verharde weg.
Uitzicht: een dikke 9, de Leiestreek heeft dan ook heel wat te bieden.
Afstanden: 30 of 50 km.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen