menu

Mountainbike Gentbrugge – Hiernis VTT

Al dagen is het aan het vriezen en dan kan je niet anders verwachten dan een bevroren ondergrond en geen spatje modder. Het parkoers is een afwisseling van velden, landelijke wegen en bos. Het is biljartvlak en met een dergelijke ondergrond dus supersnel. We rijden in diverse lussen rond Gentbrugge en komen zo in dorpjes als Melle, Laarne, Destelbergen en Merelbeke.

Dik 2.5 uur later zijn we 50 kilometer verder en eigenlijk nog relatief fit. De conditie is optimaal en we zijn dus klaar om op skivakantie te gaan.

Pech
Vaak gaan we met 3 fietsen en het lijkt alsof pech ons blijft achtervolgen. Bruno zijn zadel kapot, Bart zijn pion stuk en vandaag was het aan Stefaan om zijn ketting kapot te rijden. Iedere week opnieuw met de hoge druk reiniger op de fiets zitten, eist zijn tol. Een mountainbike heeft duidelijk regelmatig een onderhoudsbeurt nodig.

Bandenspanning
Het aantal kilo’s dat je op je banden steekt is iedere week anders. Regent het en is de ondergrond modderig, dan zal er amper een kilo of wat opzitten. Heeft het dagen hard gevroren dan zet je best een kilo of 3 à 4 druk op je banden. Zelf zetten we voor vandaag 3.8 kilo druk op zowel de voor als achterband en dat liep vlot.

Besluit
Leuke rit met een goede organisatie maar die bij slecht weer niet mag onderschat worden. Zeker de helft is door het veld, bos of op landelijke wegen en als die er sompig bijliggen is het afzien. De weg was heel goed gepeild en Stefaan is dankbaar voor de supergoede fietsherstelling ter plaatse.

Informatie
Waar: Dienstencentrum, Braemkasteelstr. 35, Gentbrugge
Inrichting: WTC Heirnis
Bevoorrading: prima, naast de klassieke Aldi koeken en bananen ook chocolade, snoepjes en granenkoeken. Als opwarmertje was er zelfs soep.
Afstanden: 15-25-50 en kidsparcours

Eén reactie op “Mountainbike Gentbrugge – Hiernis VTT”

  1. Stefaan schreef:


    Ik kan bevestigen dat de organisatie in orde was! Op zondag met een kettingbreuk opgehaald worden, geholpen worden door een professionele fietsenmaker en zo toch nog kunnen verder rijden. Geweldig!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen