menu

Moulin Rouge Parijs

Een rosse buurt met een hoog glamoureus gehalte dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, het is niet iedere grootstad gegeven. In Parijs is er de Moulin Rouge in het Quartier Pigalle.,

Het bekende theater waar meer dan één boek of film aan gewijd is. Het bekendste voorbeeld is de geniale film Moulin Rouge uit 2001. Het theater vindt u gemakkelijk terug aan de grote rode verlichte molen boven de ingang.

De dag van vandaag worden er nog steeds shows opgevoerd met een honderdtal schaars geklede dames, slechts gehuld in enkele goedgeplaatste pluimen. Om de tiental jaar wordt een nieuwe show opgevoerd. Op dit moment is dat nog “Feerie” die sinds 1999 loopt. Binnenkort komt er dus een gloednieuwe revue, die ook met de letter “f” begint, want dat is traditie. De nieuwe naam blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

Kaartjes zijn prijzig, maar een opvoering bijwonen in de Moulin Rouge is iets wat je moet hebben gedaan in je leven. Als u zich niet binnen in het theater waagt en gewoon de buurt wil verkennen dan is het aangeraden dat overdag te doen. ’s Avonds word je nogal snel aangeklampt door mannen die er de dames van plezier bezoeken. Het is en blijft een rosse buurt.

Maar overdag is het er aangenaam wandelen en wegdromen naar de glorietijd van het Parijse cabaret.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen