menu

Monument der Ontdekkingen Lissabon

Het Monument der Ontdekkingen (1,5 km) is een in het oog springende bezienswaardigheid in de voorstad Belém. Het 54 meter hoge monument tornt hoog boven de rivier en de omgeving uit. Het werd in 1960 gebouwd aan de oevers van de Taag ter nagedachtenis aan de vijfhonderdste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder.,

Het monument stelt de boeg van een karveel voor. Dit is een typisch snel zeilschip uit Spanje en Portugal. Bovenaan de boeg staat Hendrik de Zeevaarder. Hij bevindt zich aan het hoofd van een groep historische figuren die herinneringen aan een zeevaardernatie oproepen. Zo zie je Manuel I, maar ook de dichter Luis de Cames.

Verder zijn er afbeeldingen van vertegenwoordigers van de kerk, maar ook kruiers, edellieden en generaals. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding naar boven gaan en genieten van het mooie uitzicht over de rivier de Taag, het Jeronimosklooster en de toren van Belem.

Als je naar beneden kijkt, zie je het plein van de Goede Hoop (Terreiro da Boa Esperanca). Voor het monument bevindt zich een grote marmeren wereldkaart. Deze is overigens alleen van bovenaf te zien. De kaart laat zien hoe Portugese ontdekkingsreizigers, door de eeuwen heen, onbekende werelden betreden. De zalen in het monument werden in 1985 gebouwd en worden tegenwoordig gebruikt voor congressen en tentoonstellingen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen